Je leven lang leren...

Je leven lang leren...

Je leven lang leren wordt met de paplepel ingegoten. Maar ook mijn eigen stijl ontwikkelen of jezelf specialiseren zijn oneliners die horen bij elk beroep.

Als fotograaf ben je herkenbaar aan jouw eigen stijl. Maar je wilt jezelf óók blijven ontwikkelen. Ik doel dan op nieuwe markten zoals cinema. Nieuwe technieken in photoshop of trends in de fotografie. Eigenlijk zou ik als fotograaf bij elke opdracht vernieuwend willen zijn. Toch word je gevraagd om te maken wat men van je verwacht. Best een contradictie.

Maar er is niets leuker dan bij anderen in de keuken te kijken en te zien hoe een collega het doet. Dat mooie lichtje maken of dat bijzondere gevoel erin brengen. Elk jaar volg ik de nodige cursussen en masterclasses. Dit keer bij Brendan Le Qlerq. Met zo'n naam ben je trouwens al een artiest! Leuk om te zien, om inspiratie op te doen, uit te breken uit mijn eigen vastgeroeste gewoontes.

Ik ga het de komende periode anders doen. Nou ja, een klein beetje dan. Maar niet doorvertellen hoor, anders boeken ze mij niet meer...

170330-4ff-0509_1.jpg