jong talent in de studio

jong talent in de studio

Het is doedag vandaag. De deadlines wachten maar even. Vandaag komen er 20 leerlingen van Almeerse Scholen een workshop volgen om te kijken of ze fotograaf willen worden. Deze dag wordt georganiseerd door Almere on stage. Al gauw komen de vragen, over het vak, opleiding. Hoe zit je dag eruit? Met foto's op tafel kan ik uitleggen wat sluitertijd en diafragma is en doen. Het zijn de instrumenten om je camera te bedienen maar niemand weet meer wat het is. Foto's maken doe je met je telefoon toch?

Dat klopt het beeld maken doe je met je ogen en je gevoel. Het maakt niet uit waar je het mee vastlegt. De wereld draait steeds meer om beeld, maar hoe leg je in beelden vast wat je mooi vind of wilt vertellen. Dat is het vak fotografie.

Na de uitleg op de rondwand in de studio met lampen en de camera, rollen de eerste beelden uit de camera en komt het talent aan het licht. De 2e groep heeft een voorkeur voor zwart/wit fotografie. Aan de slag dan maar en bekijk de resultaten die de jongeren na een beetje uitleg hebben gemaakt op ons facebook account.