Kennis delen

Kennis delen

Jongeren die een kijkje nemen in de studio, of een week lang snuffelstage lopen. Ik vind het leuk om kennis over te dragen over het vak fotografie. Zo ook dit weekend waar ik aan ouders tips geef over hoe je hun kroost kunt fotograferen als ze met grote snelheid voorbij komen op de skeelers bij ASV ( Almeerse Schaatsvereniging).

Meestal ligt het niet aan de passie van de ouders dat het niet lukt maar aan de instellingen van je digitale fotocamera. Waar mijn eerste camera nog een een diafragmareeks op de lens had staan en een ronde draaiknop met de sluitertijden bovenop de camerabody. Zo heeft de huidige camera zoveel instellingen in het menu dat het juiste vinkje altijd net verkeerd staat.  Scrollen maar en de juiste keuzes maken zodat je niet meer na hoeft te denken over de techniek en je aandacht op je kind/onderwerp kunt richten vanuit een originele hoek.

Zelf wordt ik het meest in deze positie gefotografeerd. Liggend op de grond of in een andere ongemakkelijke houding. “Kijk die fotograaf eens liggen......"

170407-kennisdelen.jpg